Munka, magánélet, miegymás...

Munka, magánélet, miegymás...

Magánélet: Insomnia.

2017. augusztus 05. - BűvösHármas

Nehéz rávenni magamat az írásra. Ihlet, és komoly elhatározás kell hozzá. Mindezt tetézi ez a dögletes meleg is, amiben az embernek létezni sincs kedve.
Nem véletlen a bejegyzés címe: Kóros álmatlanság. Ebben szenved anyám hetek óta. Éjszaka szinte semmit nem alszik, nappal szinte semmit nem eszik. Így telik- múlik az idő.
A súlyát szerencsére 83-84 kg körül tartja, de harmat gyenge. Segítség kell a WC-re való kijutásban is, mivel a lábai erőtlenek.
A napjait most már fekve tölti. Hol alszik, hol a televíziót nézi. Rendkívül keveset kommunikálunk egymással. Mindketten érezzük, hogy eltávolodtunk a másiktól. Azt mondja, hogy néha a beszéd is megerőltető a számára.
A háztartás egyetlen mozdulattal a nyakamba szakadt. Mosás, főzés, takarítás és más apróságok. Próbálok helyt állni. Hol több, hol kevesebb sikerrel.
Nem tudom mit hoz a jövő, de már nem vagyok optimista. Bár nem telik úgy el nap, hogy ne imádkoznék azért az Istenhez, hogy meggyógyítsa anyámat, és visszaadja nekem azt a hús- vér jó kedélyű asszonyt, akiért annyi éven át rajongtam. De az Isten makacs. Nem tudom, hogy hallja e sete fohászaimat, választ még nem kaptam tőle, ezt érzem.
Bár az is lehet, hogy segít minket a maga módján, csak túl önzőek vagyunk hozzá, hogy meglássuk. Nem tudom. Manapság egyre kevesebb dolgot tudok, és ez kétségbe ejt.
Hétfőn ismét Mátraháza, és kezelés. A legutóbbi CT tanulsága szerint a két daganat helye és mérete nem változott, ami jó dolog. Az kisebbik a főhörgőben trónol, még a másik a tüdőcsúcsban nyomja a csigolya körüli idegeket, ezért ég anyám jobb karja tőle.
Sajnos az elmúlt hetekben az arca, és a tokája is megduzzadt, olyan mintha vizes lenne. Lehet a fájdalomcsillapító tapasz mellékhatása ez. A kezelési útmutatójában legalábbis ez szerepel, mint súlyos allergiás reakció, amely bizonyos betegeknél előfordulhat.
A nagyobbik probléma az, hogy a bal melle is rendesen megduzzadt, mintha ödémás lenne az is. Ezt pár napja fedezte fel. Nem tudom ezt sem hová tenni.
Azt tudom, hogy hétfőn konzultálunk a főorvossal, akitől válaszokat várok minden egyes alkalommal, de csak valószínűsíthető teóriákkal áll elő, és ez is kétségbe ejt.
Ha ő tüdőgyógyász/onkológusként ennyire képes, akkor mit reméljen egy átlagos földi halandó?
Sajnos egyre gyakrabban törnek rám rossz gondolatok, amit nehéz kiverni a fejemből.

A bejegyzés trackback címe:

https://buvosharmas.blog.hu/api/trackback/id/tr2912721700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása