Munka, magánélet, miegymás...

Munka, magánélet, miegymás...

Magánélet: Mátraháza második felvonás.

2016. augusztus 19. - BűvösHármas

Ma megint mennünk kellett Mátraházára anyámmal. Tegnap volt a nagy "onko team" értekezlet, ahol a jeles sebészek és orvosok összedugják a fejüket, hogy melyik beteggel mi a teendő a későbbiekben.
Tíz óra után értünk oda, ahol már az osztályvezető főorvos várt ránk. Ő végezte az első hörgőtükrözést, és a mintavételt, amiről kaptunk egy negatív előjelű levelet. Vagyis nincs rákos sejt a kenetekben. Persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy kedden már megjártuk Budapestet is, ahol a PET/CT vizsgálat eredménye is megszületett képek formájában. A főorvos erre hivatkozva közölte velünk, hogy nem veszik alapul a negatív szövettani eredményt, és jövő héten kedden altatásban végeznek egy újabb hörgőtükrözést anyámnál, ahol már a környező nyirokcsomókat is górcső alá veszik, és megpróbálnak onnan is mintát venni további citológiai vizsgálathoz.
Szegény anyám és az ő tüdeje mennyi mindenen ment már keresztül az elmúlt hetekben. Tüdőröntgen, majd mellkas röntgen, ezt követte a CT és a hörgőtükrözés, majd a héten a PET/CT, és jövő héten az újabb tükrözéses mintavétel ismét Mátraházán.
Annyi sugárzást, és radioaktív anyagot kapott az elmúlt időben, hogy azt csodálom miért nem világít még a sötétben.
Remélem lesz még ereje végigcsinálni ezt is jövő héten, bár nagyon el van csüggedve.
Én megmondtam neki, hogy legyőzi a betegséget, és nincs más alternatíva. Ott voltam vele az első perctől, és ott leszek vele minden pillanatban, amikor szüksége van és lesz rám. Nincs mese, ez a dolgom. Együtt, némi szerencsével le tudjuk ezt a kórt győzni. Hinnem kell benne, még ha néha ez pokoli nehéz is.
A főorvosnak szegeztem a kérdést, hogy mit mond a teljes gyógyulásról. Ő persze diplomatikusan nem nyilatkozott az ügyben, mivel szerinte korai lenne bármit is mondani. Egy mellkas sebésszel is konzultálnunk kell a későbbiekben, aki eldönti érdemes e műteni vagy sem. Azt olvastam több helyen is, hogy a műtét hozhat teljes gyógyulást, mert a sugár és kemoterápiás kezelések csak életmeghosszabbításra valók, de ez a rosszabbik alternatíva.
Én bízom a jobbikban.
Apám jövő héten 11 órára van előjegyezve nyaki CT-re, mivel a pajzsmirigyével lehet valami gond. Ettől függetlenül a nyaka jobb oldalára is nőtt valami, ami majdnem tenyér nagyságú duzzanat. A CT erre is választ adhat, mi az a nyakán. Remélem nem a rosszabbik forgatókönyv fog előkerülni az ő esetében is.
Próbálok erőt önteni anyámban minden pillanatban egy fél mosollyal, egy érintéssel, egy kis önzetlen gondoskodással, és némi humorral. Ő most apámért aggódik.
Ilyenkor arra gondolok, hogy ha létezik a túlvilág vagy a lélekvándorlás, akkor mi nagyon rossz emberek lehettünk előző életünkben, hogy a sors ilyen mértékű büntetést ró ki ránk.
Aztán pedig néha csak azon kapom magam, hogy ehhez Istennek és a túlvilágnak semmi köze. A dolgok csak úgy ok nélkül történnek meg az emberekkel itt a földön és nincs mit tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://buvosharmas.blog.hu/api/trackback/id/tr7610429140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása