Munka, magánélet, miegymás...

Munka, magánélet, miegymás...

Munka: Szellem a múltból.

2016. április 06. - BűvösHármas

Ma este felbukkant egy régi, és kevésbé kellemes ismerős a bolt háza táján. Ex kolléganőm lépett be az üzletbe, vásárolt magának egy energiaitalt és csevegett el velem kedélyesen közel fél órán keresztül. Ez önmagában nem lenne meglepő dolog, hiszen régi kollégák érdeklődnek egymás felől ha a sors egymás útjába fújja őket, de nem abban az esetben ha az előző munkatársat azért rúgták ki mert képletesen szólva "lyukasra lopta a kasszát".
Amikor az ember leltárkor szembesül azzal a dologgal, hogy az árukészletben több, mint 200 ezer forint hiány van, akkor valami gyanúra adhat okot. Ezt jól képzett, és okos főnökömnek is  elmondtam, akinek ráadásul valamilyen rokona is volt az előbb említett hölgyike, de ő nem sokat törődött a tanáccsal, miszerint valaki lop a cégnél, és nem is kicsit. Nem vagyok rá büszke, de nekem sikerült kinyomoznom, hogy a kolléga a bevételt nem a kasszába, hanem a saját zsebébe csúsztatja a műszak végén. Persze meglett a szembesítés, a lány következetesen tagadott mindent, kirúgták. Szankciókat azóta sem helyeztek vele kilátásba. Könnyen megúszta. Önös érdekből is cselekednem kellett, mivel első alkalommal nem, de a második leltárhiány alkalmával a főnök közölte, hogy a mi fizetésünkből fogja ezt levonni. Nem örültem volna ha százezres összeget kellett volna kifizetnem egy hazug kis kavarógép miatt, aki annak idején úgy intézte az ügyeit egy- egy vitánk alkalmával, hogy beküldte a kevésbé okos, kigyúrt barátját, hogy akadjak le a nőjéről...
Na mindegy, ez igazából a múltam része. A lány azóta még az ismerősei közül is töröl a közösségi hálón, amivel igazából nekem tett nagy szívességet és nem fordítva. Ezért is voltam meglepődve, amikor bejött és csevejbe kezdett velem, a boltról, a mostani munkájáról valami kocsmában, ahol lottó is van. Úgy beszélgettünk, mintha mi sem történt volna azóta, hogy neki mennie kellett a cégünktől. Nem irigylem az új főnökét, mivel arany kézzel nyúlt a szarba, ahogy a mondás tartja, mivel a kislány az előző helyen gyakorolt rossz szokásait kötve hiszem, hogy levetkőzte az elmúlt hónapok során.
Az igazat megmondva volt bennem egy kis paranoia, mivel simán kinézem a lányból, hogy pár ismerősével levereti az arcom "hálából", amire a tegnap este is jó alkalom lett volna, de szerencsére csak az én agyrémeim dolgoztak bennem, és nem mutattak túl a képzelet határán.

A bejegyzés trackback címe:

https://buvosharmas.blog.hu/api/trackback/id/tr978573030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása